Muzeum im. W. Gombrowicza
Dni Kolbergowskie
Zderzenie pokoleń
Salceson Wizytowy
Aktualności
Lista rankingowa operacji wybranych dla działania Powołanie Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” informuje o zakończeniu postępowania przez Radę Stowarzyszenia w sprawie oceny wniosków, które wpłynęły w ramach naboru wniosków dla działania pt. „Powołanie Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego” w ramach Poddziałania 19.2″Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Lista rankingowa operacji wybranych dla działania: Infrastruktura publiczna
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” informuje o zakończeniu postępowania przez Radę Stowarzyszenia w sprawie oceny wniosków, które wpłynęły w ramach naboru wniosków dla działania pt. „-Infrastruktura publiczna: wybudowanie, zmodernizowanie lub wyposażenie obiektów turystycznych lub rekreacyjnych” w ramach Poddziałania 19.2″Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Nawet 15 mln zł wsparcia dla przetwórców z sektora rolno-spożywczego
Wnioski o przyznanie pomocy na „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” będzie można składać od 30 marca do 29 kwietnia 2018 roku w oddziałach regionalnych ARiMR.
Ser Skrzynecki z wyróżnieniem w konkursie na najlepsze produkty i potrawy LGD.
Ser kozi twarogowy z dodatkiem czosnku, koperku lub rzodkiewki wspaniały wyrób z gospodarstwa Pani Grażyny Połczyńskiej. Ser twarogowy ma zapach mleka i warzyw i jest serem dającym się smarować.
Smalec ze skwarkami, papryką i czarnuszką ze Stowarzyszenie „Wrzosowisko” z wyróżnieniem w konkursie na najlepsze produkty i potrawy LGD.
Smalec to tłuszcz zwierzęcy wykorzystywany w tradycyjnej sztuce kulinarnej do przyrządzania potraw, jak też bezpośredniego spożywania. Ale ten przygotowywany przez Panie ze Stowarzyszenia „Wrzosowisko” jest wyjątkowy w smaku.
Przypominamy o zmianie przepisów dot. konkurencyjnego trybu wyboru wykonawców
Przypominamy, że w dniu 6 lutego 2018 r. została opublikowana ustawa z dnia 10 stycznia 2018 r. o zmianie ustawy o płatnościach w ramach systemów wsparcia bezpośredniego oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2018 r. poz. 311).