Muzeum im. W. Gombrowicza
Dni Kolbergowskie
Zderzenie pokoleń
Salceson Wizytowy
Konkursy Stowarzyszenia „Razem dla Radomki”
Konkurs kulinarny na najlepsze potrawy/dania z papryki. (edycja 2018r)
Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” (LGD) z siedzibą w Radomiu zaprasza osoby prywatne, gospodarstwa agroturystyczne, lokale gastronomiczne, przedsiębiorców, organizacje zrzeszające osoby fizyczne, lokalne stowarzyszenia lub grupy nieformalne (np. Koła Gospodyń Wiejskich) oraz szkoły z klasami o profilu gastronomicznym, do udziału w konkursie kulinarnym o Laury Lokalnej Grupy Działania „Razem dla Radomki” na najlepszą potrawę lokalną przygotowaną z papryki.
W konkursie mogą wziąć udział podmioty, których terenem zamieszkania i/lub działania to powiaty: radomski, przysuski, szydłowiecki, zwoleński, białobrzeski, kozienicki i lipski miasto Radom, Szydłowiec, Zwoleń, Białobrzegi, Kozienice i Lipsko.
Uczestnicy konkursu mogą przygotować i przesłać przepisy na max. 2 potrawy spośród takich kategorii jak:
- I dania gorące z papryki,
- II dania zimne z papryki,
- III przetwory (i nalewki) z papryki.
Przy ocenie potraw będą brane pod uwagę następujące kryteria: smak potrawy, regionalność, podanie potrawy. Oceny dokona profesjonalne trzyosobowe jury.
Zwycięzcom z każdej z kategorii przekazane zostaną laury pamiątkowe oraz nagrody rzeczowe.
Formularze zgłoszeniowe oraz przepisy prosimy nadsyłać drogą pocztową na adres: „Razem dla Radomki”, Janiszew ul. Zielona 127, 26-652 Zakrzew lub na adres e-mail: zarzad@razemdlaradomki.pl albo faxem (048) 38 58 996.
Na zgłoszenia czekamy do 10.08.2018 r.
Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 19 sierpnia 2018 r. podczas Ogólnopolskich Targów Papryki w Przytyku.
Dokumenty do pobrania:
Zachęcamy do udziału.
Konkurs kulinarny na najlepsze potrawy/dania z papryki. (edycja 2017r)
Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” (LGD) z siedzibą w Radomiu zaprasza osoby prywatne, gospodarstwa agroturystyczne, lokale gastronomiczne, przedsiębiorców, organizacje zrzeszające osoby fizyczne, lokalne stowarzyszenia lub grupy nieformalne (np. Koła Gospodyń Wiejskich) oraz szkoły z klasami o profilu gastronomicznym, do udziału w konkursie kulinarnym o Laury Lokalnej Grupy Działania „Razem dla Radomki” na najlepszą potrawę lokalną przygotowaną z papryki.
W konkursie mogą wziąć udział podmioty, których terenem zamieszkania i/lub działania to powiaty: radomski, przysuski, szydłowiecki, zwoleński, białobrzeski, miasto Radom, Szydłowiec, Zwoleń, Białobrzegi.
Uczestnicy konkursu mogą przygotować i przesłać przepisy na max. 2 potrawy spośród takich kategorii jak:
- I dania gorące z papryki,
- II dania zimne z papryki,
- III przetwory (i nalewki) z papryki.
Przy ocenie potraw będą brane pod uwagę następujące kryteria: smak potrawy, regionalność, podanie potrawy. Oceny dokona profesjonalne trzyosobowe jury.
Zwycięzcom z każdej z kategorii przekazane zostaną laury pamiątkowe oraz nagrody rzeczowe.
Formularze zgłoszeniowe oraz przepisy prosimy nadsyłać drogą pocztową na adres: „Razem dla Radomki”, ul. Wernera 9/11, 26-600 Radom lub na adres e-mail: zarzad@razemdlaradomki.pl albo faxem (048) 38 58 996.
Na zgłoszenia czekamy do 10.08.2017r.
Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 20 sierpnia 2017r. podczas Ogólnopolskich Targów Papryki w Przytyku.
Dokumenty do pobrania:
Konkurs na potrawy/przetwory, do przygotowania których wykorzystany zostanie produkt tradycyjny obszaru – papryka (edycja 2015r)
W związku z organizowanymi w miesiącu sierpniu 2015 roku Ogólnopolskimi Targami Papryki w Przytyku LGD „Razem dla Radomki” ogłasza po raz trzeci konkurs w 3 kategoriach na potrawy/przetwory, w których do przygotowania wykorzystany zostanie produkt tradycyjny obszaru – papryka. Kategorie konkursowe:
- na najlepsze danie gorące z papryki
- na najlepsze dania zimne z papryki
- na najlepsze przetwory (i nalewki) z papryki.
Finał konkursu nastąpił 16 sierpnia 2015r. podczas imprezy w Przytyku.
Szczegółowe informacje nt. konkursu znajda Państwo w zamieszczonym poniżej Regulaminie konkursowym.
Dokumenty do pobrania:
Konkurs na potrawy/przetwory, do przygotowania których wykorzystany zostanie produkt tradycyjny obszaru – papryka
W związku z organizowanymi w miesiącu sierpniu 2014 roku Ogólnopolskimi Targami Papryki w Przytyku (impreza cykliczna) LGD „Razem dla Radomki” ogłasza konkurs w 3 kategoriach na potrawy/przetwory, w których do przygotowania wykorzystany zostanie produkt tradycyjny obszaru – papryka. Kategorie konkursowe:
- na najlepsze danie gorące z papryki
- na najlepsze dania zimne z papryki
- na najlepsze przetwory (i nalewki) z papryki.
Finał konkursu nastąpił w III kwartale 2014r.
Szczegółowe informacje nt. konkursu znajda Państwo w zamieszczonym poniżej Regulaminie konkursowym.
Dokumenty do pobrania: