Muzeum im. W. Gombrowicza
Dni Kolbergowskie
Zderzenie pokoleń
Salceson Wizytowy
Aktualności
Konkurs kulinarny na najlepsze dania i potrawy z papryką – edycja 2020 rozstrzygnięty.
Wyjątkowo pyszne i cieszące oczy swoim wyglądem potrawy przygotowane z produktu tradycyjnego Papryki Przytyckiej zostały zgłoszone na konkurs organizowany przez Lokalną Grupę Działania „Razem dla Radomki” oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „RADOMKA” na najlepsze potrawy i dania z papryką. Konkurs został rozstrzygnięty w piątek 23 października 2020 r., podczas II Gali Organizacji Pozarządowych i Wolontariatu w Przysusze. Wszystkie potrawy zostały zaprezentowane i poddane ocenie komisji konkursowej. Laureaci konkursu zostali nagrodzeni bonami prezentowymi do realizacji w sklepie RTV.
Komisja konkursowa postanowiła przyznać 4 nagrody główne, które zdobyły:
- Pieczona papryka marynowana na grillowanej bruschettcie – autorstwa Michała Bielawskiego szefa kuchni Hotelu Karo,
- Assiet z papryki z teriną z ogona wołowego i gorczycą – autorstwa Mateusza Białożyta szefa kuchni BeefSteakhouse,
- Granity paprykowo ziemniaczane – przygotowane przez Panią Elżbietę Bień z Camelot-Catering, oraz Trufle paprykowe – autorstwa Klaudii Zielińskiej i Viktorii Oliwii Porczyńskiej.
Wyróżnienia w konkursie zostały przyznane za:
- „Paprykę staropolską” – autorstwa Kamil Kacpra Dudzisza,
- Paprykową zupę domową – przygotowaną przez Magdalenę Fila i Dominika Borowieckiego, oraz Faszerowana paprykę kuskusem, mięsem i żółtym serem – autorstwa Dominiki Smolarskiej i Jagody Jędrzejczak.
Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!
Konkurs organizowany przez Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „RADFOMKA” w ramach zadania publicznego pt. „Aktywni Animatorzy Społeczności Lokalnych” realizowanego przez Stowarzyszenie „Razem dla Radomki”. Zadanie dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego.