
Muzeum im. W. Gombrowicza

Dni Kolbergowskie

Zderzenie pokoleń

Salceson Wizytowy
Aktualności
LGD z warsztatami kulinarnymi w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

W piątek 29 listopada 2019 r. z kolejnymi warsztatami kulinarnymi gościliśmy w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Spotkanie poprowadziła Pani Dorota Teterycz – pracownik Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, która wspólnie z „młodymi kucharzami” przygotowała przepyszne i zapomniane obecnie potrawy. Na stole zagościły przepisy sprzed I wojny światowej – kotlety z kapusty z sosem pieczarkowym zupa koprowa z makaronem domowym. A na deser podano tort kawowy. Było jak zawsze bardzo, ale to bardzo smacznie.
Warsztaty pt. Kuchnia 1917 roku – Kuchnia tradycyjna – pełna nadziei w Przysusze zorganizowane zostały przez LGD Razem dla Radomki oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „Radomka” w ramach projektu pt. „Na szlaku kulinarnym Doliny Radomki” dofinansowanego ze środków budżetu Województwa Mazowieckiego”.































W piątek 29 listopada 2019 r. z kolejnymi warsztatami kulinarnymi gościliśmy w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Spotkanie poprowadziła Pani Dorota Teterycz – pracownik Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, która wspólnie z „młodymi kucharzami” przygotowała przepyszne i zapomniane obecnie potrawy. Na stole zagościły przepisy sprzed I wojny światowej – kotlety z kapusty z sosem pieczarkowym zupa koprowa z makaronem domowym. A na deser podano tort kawowy. Było jak zawsze bardzo, ale to bardzo smacznie.
Warsztaty pt. Kuchnia 1917 roku – Kuchnia tradycyjna – pełna nadziei w Przysusze zorganizowane zostały przez LGD Razem dla Radomki oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „Radomka” w ramach projektu pt. „Na szlaku kulinarnym Doliny Radomki” dofinansowanego ze środków budżetu Województwa Mazowieckiego”.






























