dofinansowanie 2024-2027

Wsparcie na wdrażanie i zarządzanie strategią rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność dofinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach EFRROW.

logotypy finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Instytucja zarządzająca PROW 2014-2020 Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Projekt, współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19. Wsparcie dla Rozwoju Lokalnego w ramach inicjatywy Leader, którego celem jest sprawne wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju, w tym realizacja Planu Komunikacji.
Wskaźnikiem osiągnięcia celu operacji jest finansowy postęp we wdrażaniu LSR.
Poddziałanie 19.4. „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” objętego programem PROW 2014-2020.
Projekty współpracy współfinansowane są w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania”

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Aktualności

LGD z warsztatami kulinarnymi w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

2.12.2019

W piątek 29 listopada 2019 r. z kolejnymi warsztatami kulinarnymi gościliśmy w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Spotkanie poprowadziła Pani Dorota Teterycz – pracownik Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, która wspólnie z „młodymi kucharzami” przygotowała przepyszne i zapomniane obecnie potrawy. Na stole zagościły przepisy sprzed I wojny światowej – kotlety z kapusty z sosem pieczarkowym zupa koprowa z makaronem domowym. A na deser podano tort kawowy. Było jak zawsze bardzo, ale to bardzo smacznie.

Warsztaty pt. Kuchnia 1917 roku – Kuchnia tradycyjna – pełna nadziei w Przysusze zorganizowane zostały przez LGD Razem dla Radomki oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „Radomka” w ramach projektu pt. „Na szlaku kulinarnym Doliny Radomki” dofinansowanego ze środków budżetu Województwa Mazowieckiego”.

W piątek 29 listopada 2019 r. z kolejnymi warsztatami kulinarnymi gościliśmy w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Spotkanie poprowadziła Pani Dorota Teterycz – pracownik Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, która wspólnie z „młodymi kucharzami” przygotowała przepyszne i zapomniane obecnie potrawy. Na stole zagościły przepisy sprzed I wojny światowej – kotlety z kapusty z sosem pieczarkowym zupa koprowa z makaronem domowym. A na deser podano tort kawowy. Było jak zawsze bardzo, ale to bardzo smacznie.

Warsztaty pt. Kuchnia 1917 roku – Kuchnia tradycyjna – pełna nadziei w Przysusze zorganizowane zostały przez LGD Razem dla Radomki oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „Radomka” w ramach projektu pt. „Na szlaku kulinarnym Doliny Radomki” dofinansowanego ze środków budżetu Województwa Mazowieckiego”.

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2025 stowarzyszenie lgd razem dla radomki
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć