dofinansowanie 2024-2027

Wsparcie na wdrażanie i zarządzanie strategią rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność dofinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach EFRROW.

logotypy finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa Inwestująca w Obszary Wiejskie.
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Instytucja zarządzająca PROW 2014-2020 Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Projekt, współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 19. Wsparcie dla Rozwoju Lokalnego w ramach inicjatywy Leader, którego celem jest sprawne wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju, w tym realizacja Planu Komunikacji.
Wskaźnikiem osiągnięcia celu operacji jest finansowy postęp we wdrażaniu LSR.
Poddziałanie 19.4. „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” objętego programem PROW 2014-2020.
Projekty współpracy współfinansowane są w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania”

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Aktualności

Tradycyjna Kuchnia Mazowsza od strony naukowej w Radomiu i w Przysusze.

18.11.2018

15 i 16 listopada 2018 r. Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” zorganizowało w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, oraz w Zespole Szkół nr 2. im Ludwika Skowyry w Przysusze szkolenia i warsztaty kulinarne.

Spotkania podzielone zostały na część teoretyczną, podczas której przedstawione zostały tematy na temat Tradycyjnej Kuchnia Mazowsza i produkty tradycyjne od strony naukowej, ich roli w rozwoju obszarów wiejskich oraz prezentacji Szlaku Kulinarnego Doliny Radomki. Szkolenia połączone zostały z warsztatami, podczas których „nasi kucharze” przygotowali to co tradycyjne i najlepsze: Parzybrodę, Zrazy po białobrzesku i Radomiankę. Było przepysznie.

Spotkania prowadzone były przez Panią Dorotę Teterycz, pracownika naukowego Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Organizacja spotkań przez Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” przeprowadzona została w ramach zadania pn. „Smaki (Nie) Zapomniane” dofinansowanego ze środków budżetu Województwa Mazowieckiego.

Poniżej prezentujemy fotorelację z obydwu spotkań. Pierwsze zaprezentowane są zdjęcia z warsztatów z Radomia.

Zdjęcia z warsztatów z Przysuchy

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2025 stowarzyszenie lgd razem dla radomki
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć