Muzeum im. W. Gombrowicza
Dni Kolbergowskie
Zderzenie pokoleń
Salceson Wizytowy
Aktualności
Mistrzowie Serowarstwa z Wrzosu i Rykowa.
Za nami pierwsze warsztaty zorganizowane w ramach projektu „Smaki (Nie) Zapomniane”. 2 października 2018 r. we Wrzosie i w Rykowie przeprowadzone zostały warsztaty z zakresu produkcji serów podpuszczkowych, które poprowadził utytułowany serowar – Krzysztof Jaworski z Żuław.
Spotkania cieszyły się dużym powodzeniem. Wzięła w nich udział grupa ponad 40 osób. Uczestnicy warsztatów nauczyli się podstaw wytwarzania serów podpuszczkowych. Zapraszamy do obejrzenia relacji fotograficznej ukazujących naszych mistrzów serowarstwa.
Warsztaty odbyły się w ramach projektu „Smaki (Nie)Zapomniane” dofinansowanego ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego.