
Muzeum im. W. Gombrowicza

Dni Kolbergowskie

Zderzenie pokoleń

Salceson Wizytowy
Aktualności
Konkurs kulinarny Lokalnej Grupy Działania Razem dla Radomki na najlepszą potrawę przygotowaną z papryki

Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” zaprasza osoby prywatne, gospodarstwa agroturystyczne, lokale gastronomiczne, przedsiębiorców, organizacje zrzeszające osoby fizyczne, lokalne stowarzyszenia lub grupy nieformalne (np. Koła Gospodyń Wiejskich) oraz szkoły z klasami o profilu gastronomicznym, do udziału w trzeciej edycji konkursu kulinarnym o laury Lokalnej Grupy Działania „Razem dla Radomki” na najlepszą potrawę lokalną przygotowaną z papryki.
W konkursie mogą wziąć udział podmioty, których terenem zamieszkania i/lub działania to powiaty: radomski, przysuski, szydłowiecki, zwoleński, białobrzeski, miasto Radom, Szydłowiec, Zwoleń, Białobrzegi.
Uczestnicy konkursu mogą przygotować i przesłać przepisy na max. 2 potrawy spośród takich kategorii jak:
- I – dania gorące z papryki,
- II – dania zimne z papryki,
- III – przetwory (i nalewki) z papryki.
Nadesłane przepisy ze wskazaniem ich autorów zostaną zamieszczone w publikacji elektronicznej poświęconej produktowi tradycyjnemu obszaru – Papryce Przytyckiej, przygotowanej przez LGD „Razem dla Radomki”. Przy ocenie potraw będą brane pod uwagę następujące kryteria: smak potrawy, regionalność, podanie potrawy.
Zwycięzcom z każdej z kategorii przekazane zostaną laury pamiątkowe oraz nagrody rzeczowe, oraz kosz zawierający produkty tradycyjne. Formularze zgłoszeniowe oraz przepisy potraw prosimy nadsyłać drogą pocztową na adres: Razem dla Radomki, ul. Wernera 9/11, 26-600 Radom lub na adres e-mail: zarzad@razemdlaradomki.pl albo faksem (48) 38 58 996.
Na zgłoszenia czekamy do 12 sierpnia 2015 r. Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 16 sierpnia 2015 r. podczas Ogólnopolskich Targów Papryki w Przytyku. Szczegółowe informację znajdą Państwo na stronie http://razemdlaradomki.pl/konkurs_potrawy
Na naszej stronie internetowej znajdą Państwo FORMULARZ ZGŁOSZENIA do udziału w konkursie oraz REGULAMIN KONKURSU KULINARNEGO