finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Aktualności

Konkurs na najlepsze potrawy i dania z papryki rozstrzygnięty.

22.08.2016

Wyjątkowo pomysłowe, a przede wszystkim przepyszne potrawy przygotowane z papryki zostały zgłoszone na konkurs na najlepsze potrawy i dania z papryki, którego został rozstrzygnięty w niedzielę 21 sierpnia, podczas XVII Ogólnopolskich Targów Papryki z Przytyka.

Celem organizowanego konkursu jest promocja zdrowej żywności, promowanie produktu tradycyjnego jakim jest Papryka Przytycka, wspieranie lokalnej tożsamości oraz wyszukiwanie potraw regionalnych i lokalnych potraw, zachowanie niepowtarzalnych smaków i produktów żywnościowych.

Nagrody główne zdobyły – Pasta Chili – wytwarzana przez firmę „Krokus” Przetwórnie Owoców i Warzyw z Pająkowa, Bigos paprykowy z fasolą – Agnieszki Czubak, oraz Zupę krem paprykowy z grzankami – zgłoszony przez Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Bierwce i Okolic. Wyróżnienia w konkursie zostały przyznane dla Pnia Danuty Neski za sałatkę z papryki w pomidorach oraz dla Pani Elżbiety Bień za pieczone pierogi z mięsem i wędzoną papryką oraz roladę paprykowo-serową z grillowanym kurczakiem na bakłażanie/cukinii.

Konkurs zorganizowany został w ramach projektu pt. „Mazowiecka Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych” w ramach działania Planu Operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content