logotypy finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Olchowo – dębowa kiełbasa wiejska Pana Michała Żyły

Olchowo – dębowa kiełbasa wiejska Pana Michała Żyły

Olchowo - dębowa kiełbasa wiejska Pana Michała Żyły

Kiełbasa wiejska produkowana jest od początku istnienia w przedsiębiorstwie Pana Michała Żyły. Recepturę na jej wykonanie wdrożył do firmy najstarszy pracownik – kierownik produkcji z 40 letnim stażem. A przy produkcji pracują doświadczeni masarze, dzięki pracy których uzyskuje się ten jedyny, wyjątkowy smak. Praca przy produkcji odbywa się pod czujnym okiem właściciela.

Odpowiednio „wyklasowane” mięso wieprzowepoddawane jest obróbce, tzn. mielone, następnie dodaje się przyprawy ( sól, pieprz, czosnek). Przyprawy dodane do masy mięsnej odpowiednio długo z nią pracują aby uzyskać oczekiwany efekt smakowy. Po odpowiednim czasie „odpoczywania” doprawione mięso jest nadziewane w jelito naturalne i poddane procesowi wędzenia. Aby uzyskać oczekiwany efekt smakowy i zapachowy na tym etapie, do wędzenia kiełbasy używamy drewna olchowo – dębowego. Po odpowiednim czasie wędzenia mamy gotową olchowo – dębową kiełbasę wiejską. Prosty przepis – naturalny smak.

Olchowo – dębowa kiełbasa wiejska nagrodzona została Laurem Lokalnej Grupy Działania „Razem dla Radomki”.

PPUH Celpunkt, Michał Żyła, ul. Klwatecka 10, 26-600 Radom

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content