finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Aktualności

Przepisy na dania z Papryki – Paprykowe Cztery Pory Roku

28.08.2013

19 sierpnia 2013 r. rozstrzygnęliśmy konkurs na najlepsze potrawy z papryki. Spośród licznych zgłoszeń które otrzymaliśmy, chcielibyśmy przedstawić Państwu te najciekawsze i zainspirować do domowych „podróży” kulinarnych.

Dziś, przedstawiamy przepis na danie o nazwie „Paprykowe Cztery Pory Roku” – przygotowany przez panią Monikę Bieniek z Kowalanki (gmina Wolanów) – która otrzymała pierwsze miejsce w naszym konkursie w kategorii dania ciepłe.

Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 papryka żółta, 1 papryka biała, 2 średnie cebule, olej do smażenia.

Przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, papryka ostra, papryczka chili.

Sposób przygotowania: Polędwiczki oprószyć solą, pieprzem i papryką słodką i usmażyć w całości a rozgrzanym oleju. Papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski. Cebule obrać, przekroić na pół i pokroić. Paprykę i cebulę udusić na oleju, posolić, popieprzyć i doprawić słodką i ostrą papryką mieloną. Polędwiczki przełożyć do papryki i jeszcze chwilę dusić. Polędwiczki wyjąć, pokroić w plastry, każdy z nich przedzielić uduszona papryką.

Danie najlepiej podać z kaszą jaglaną oraz sałatką z pomidorów. Smacznego!

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content