finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Ziołowy kołacz z ziemniakami

Ziołowy kołacz z ziemniakami

Ziołowy kołacz z ziemniakami  Karolina Domagała Fundacja Kreatywnych Innowacji Radom

Ziołowy kołacz z ziemniakami z Catering-Camelot, Elżbieta Bień, Cerekiew, gmina Zakrzew

Ziołowy kołacz z ziemniakami wytwarzany przez Panią Elżbietę Bień – pasjonatkę gotowania ma zgrabny kształt, jest rumiany i pachnie aromatycznymi ziołami. Jego składniki to: 600 g mąki, 200 g prawdziwego masła, 600 g ugotowanych ziemniaków, 100 g drożdży, 0,5 szklanki wody, zioła (bazylia, mięta, tymianek), jajko do posmarowania, 4 ząbki czosnku i powstaje pyszne cudo.

Kołacz – ciasto drożdżowe od zawsze znane i od zawsze gościło na polskim stole, to Pani Elżbiety ulepszone aromatycznymi ziołami i masą ziemniaczaną. Pani Ela Bień to prawdziwa pasjonatka gotowania i odkrywania nowych smaków. Nieustannie ulepsza znane przepisy, a także odświeża te zapomniane. W gotowaniu największą radość sprawia jej łączenie nowych smaków i poznawanie kuchni różnych regionów. Pasja Pani Elżbiety Bień to jej sposób na życie, dzięki temu jest osobą spełnioną i szczęśliwą, co znajduje odzwierciedlenie w smaku przyrządzanych przez nią potraw. Pani Elżbieta nie zapomina o smaku polskiej kuchni, gdzie na co dzień w zaciszu domowym gościły głównie ziemniaki, kasze, grochy, zioła, a od święta kołacze, podpłomyki i ciasta drożdżowe.

Na co dzień prowadzi własną firmę cateringową Camelot – Catering, specjalizującą się w przygotowaniu potraw ma wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe. Na rynku jest od ponad 20 lat. Znana nie tylko na terenie regionu radomskiego, gdyż stale powiększające się grono zadowolonych klientów świadczy o jej prężnym rozwoju i szerokim zasięgu. Więcej informacji można uzyskać na stronie http://www.cateringradom.pl.

Wyróżnienie LGD 'Razem dla Radomki w kategorii: dania gotowe i potrawy.

Catering-Camelot, Elżbieta Bień,
Cerekiew, 26-652 Zakrzew
http://www.camelotcatering.com , http://www.cateringradom.pl/

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content