finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Produkty Lokalne Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” nagrodzone Laurem LGD w 2020 roku

 

Zupa zarzucajka babci.

Zupa zarzucajka babci.

Zupa zarzucajka babci – Pani Grażyny Połczyńskiej.

Zupa zarzucajka babci na bazie ekologicznych produktów to najlepszy wybór przygotowania dania w diecie. Dzięki naturalnym składnikom zupa jest bardzo dobra w smaku a do tego bardzo zdrowa.

Składniki potrawy: kapusta kiszona, ziemniaki, marchewka, słonina lub boczek, przyprawy, mąka pszenna, kwas z kapusty kiszonej.

Sposób przygotowania:

Ziemniaki (5 szt.) obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę (1-2 szt.) i cebulę (1 szt.) ścieramy na tarce. Zagotowujemy litr wody i wrzucamy do niej warzywa. Dodajemy pieprz (2-3 ziarna), ziele angielskie i sól. Do miękkich warzyw dodajemy kwas (0,5 litra) i niewielką ilość drobno posiekanej kiszonej kapusty (100-200 g). Słoninę lub boczek (100 g) kroimy w kosteczkę i wytapiamy skwarki, które wyciągamy. Na pozostałym tłuszczu przygotowujemy z mąki (2 łyżki) jasną zasmażkę i dodajemy ją do zupy. Zagotowujemy. Przed podaniem do zupy dodajemy skwarki.

Grażyna Połczyńska
Skrzynno
26-430 Wieniawa

Zupa zarzucajka babci. Zupa zarzucajka babci.

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content