finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Polędwica olchowa z masarni „Czapla”

Polędwica olchowa z masarni „Czapla”

Polędwica olchowa z masarni Czapla

Polędwica jest produktem tradycyjnie wyrabianym przez pokolenia, a jej smak Masarnia „Czapla” chce podtrzymywać, przekazywać i promować w dzisiejszych czasach. Receptura wykonania polędwicy olchowej była przekazywana z dziada pradziada. Naturalne sposoby wędzenia dymem olchowym, brak konserwantów i sztucznych substancji, a także poddanie procesowi leżakowania w zalewie ziołowej sprawia, że wyrób ten ma niepowtarzalny i soczysty smak.

Masarnia „CZAPLA” to mała, rodzinna firma z wieloletnim doświadczeniem w branży masarskiej wywodząca się z Jedlińska w województwie mazowieckim. Produkty „Czapla” to wysokiej jakości wędliny, które kierowane są do najbardziej wymagających klientów ceniących naturalność wyrobów i wyborny smak.

W masarni produkowane są wędliny, których receptury przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Dzięki temu wyroby posiadają oryginalny smak, a zarazem przez Klientów postrzegane są jako produkty wyjątkowe. Jak mówią właściciele Masarni Czapla: „Chcemy dać naszym Klientom to co najlepsze, dlatego kierujemy do nich produkty specjalne. Z myślą o nich powstały produkty z serii „Olchowe”, które swoją naturalnością i smakiem dają naszym Klientom to co najlepsze. Produkty te pozbawione są sztucznych konserwantów, przygotowywane są tylko i wyłącznie na bazie naturalnych mieszanek ziołowych. Do ich produkcji używamy surowców najlepszego pochodzenia od polskich hodowców.

W skład wyrobów „Olchowych” wchodzą produkty takie jak: szynka olchowa, boczek olchowy, baleron olchowy i polędwica olchowa. Są to produkty kierowane do osób, które chcą nie tylko mieć pewność, że kupują smaczny produkt, ale także do tych, którzy chcą mieć pewność, że kupują zdrowy produkt. Wyroby „olchowe” mogą spożywać wszyscy od dzieci po osoby starsze, a także osoby cierpiące na uczulenia od konserwantów i dodatków pokarmowych.

Polędwica olchowa była nominowana do konkursu „Perła powiatu 2016” jako produkt roku oraz otrzymała nagrodę w konkursie na najlepsze produkty, oraz otrzymała Laur Lokalnej Grupy Działania „Razem dla Radomki”.

„Czapla” Mateusz Czapla ul. Stawna 3, 26-660 Jedlińsk

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content