
Muzeum im. W. Gombrowicza

Dni Kolbergowskie

Zderzenie pokoleń

Salceson Wizytowy
Aktualności

Przedłużenie terminu zgłoszeń do Konkursu na potrawy z papryki
Lokalna Grupa Działania „Razem dla Radomki” Organizator Konkursu na potrawy/przetwory, do przygotowania których wykorzystany zostanie produkt tradycyjny obszaru – papryka informuje, że termin przyjmowania zgłoszeń do II edycji zostaje przedłużony do 10 sierpnia br.

Przepisy na Dania z Papryki – Dżem z Czerwonej Papryki
19 sierpnia 2013 r. rozstrzygnęliśmy konkurs na najlepsze potrawy z papryki. Spośród licznych zgłoszeń które otrzymaliśmy, chcielibyśmy przedstawić Państwu te najciekawsze i zainspirować do domowych „podróży” kulinarnych.

Przepisy na dania z Papryki – Paprykowe Cztery Pory Roku
19 sierpnia 2013 r. rozstrzygnęliśmy konkurs na najlepsze potrawy z papryki. Spośród licznych zgłoszeń które otrzymaliśmy, chcielibyśmy przedstawić Państwu te najciekawsze i zainspirować do domowych „podróży” kulinarnych

Rozstrzygnięcie konkursu na najlepsze potrawy z papryki
Konkurs na najlepsze potrawy z papryki został rozstrzygnięty w ugięła niedzielę. Uroczyste wręczenie laurów oraz wyróżnień Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” odbyło się podczas XIV Ogólnopolskich Targów Papryki w Przytyku.

Granty dla organizacji z Gminy Wieniawa rozdane.
Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” podpisało kolejne umowy na realizację projektów grantowych. Tym razem umowy podpisali beneficjenci z Gminy Wieniawa, którzy w 2021 roku realizować będą inicjatywy w ramach naszego projektu pn. „Start-upy na inicjatywy lokalne”

Najlepsze produkty regionalne i lokalne Południowego Mazowsza zostały wybrane. Relacja z konferencji podsumowującej projekt Mazowiecka Kuźnia Smaków
5 grudnia w Urzędzie Gminy Przytyku Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” zorganizowało konferencję podsumowującą projekt „Mazowiecka Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych”, a także rozstrzygnęło konkurs na najlepsze produkty regionalne i lokalne Południowego Mazowsza pn. „Produkt Doliny Radomki”.