NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Czcionka:A- A A+
pl
en  
 
german  
 

ankieta
centrum akrtywnosci lokalnej
Ankieta on-going
wydawnictwa

radomka Liczba odwiedzin: 7064665


Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
"Razem dla Radomki"

tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Newsletter:

Świeżuch


Świeżuch


Świeżuch

Świeżuch to serek homogenizowany, wytwarzany przez Zakład Mleczarski FigAnd. Jego głównym walorem jest receptura wykorzystująca tylko 3 składniki, opracowana przez wysoko wykfalifikowaną kadrę technologów żywności. Świeżuch jest jedynym takim serkiem na rynku, bez żadnych zbędnych polepszaczy. Jest on smaczną i zdrową przekąską. Idealny do bezpośredniego spożycia na śniadania, drugie śniadanie, deser lub kolację. Świeżucha można użyć także jako dodatku do ciast, deserów, serników na zimno, naleśników, gofrów i owoców. Serek Świeżuch w roku 2015 zajął I miejsce w Konkursie Gospodarczym "Perła Powiatu" w kategorii Produkt Roku, oraz nagrodzony został Laurem Lokalnej Grupy Działania "Razem dla Radomki".

Zakład Mleczarski FigAnd to polska firma rodzinna reprezentująca idealne połączenie 25 lat tradycji z innowacyjnością. FigAnd wierzy, że tylko najwyższa jakość oraz satysfakcja klienta są trwałym czynnikiem powodzenia firmy. Dlatego przedsiębiorstwo to skupia się na produkcji kilku wyrobów o wysokiej jakości, takich jak twarogi, śmietany i napoje fermentowane, oraz gotowe termostabilne nadzienia kremowe i serowe dla branży cukierniczej i piekarniczej. Krótkie terminy ważności produktów FigAndu świadczą o ich naturalności. Firma została wielokrotnie doceniona przez różne komisje otrzymując wyróżnienia od "Newsweek?a", "Forbsa" czy "Puls Biznesu".

Firma umiejscowiła się w podradomskiej wsi Wolanów z troską o bliską współpracę z dostawcami mleka , na czystych ekologicznych terenach z dala od przemysłu , co niewątpliwie wpływa na jakość pozyskiwanego surowca. Usytuowanie zakładu szczególnie mobilizuje do działań proekologicznych. Dlatego też jedną z pierwszych inwestycji była biologiczna oczyszczalnia ścieków a następnie bezpyłowa kotłownia olejowa , która spełnia wszelkie normy i wymagania dotyczące emisji zanieczyszczeń powietrza.

Wszystkie produkty Zakładu Mleczarskiego FigAnd wytwarzane są z najwyższej jakości polskiego mleka i najlepiej dobieranych składników. Wychodząc naprzeciw nowym zapotrzebowaniom rynku na produkty nowoczesne i prozdrowotne, Figand poszerzył swoją ofertę handlową o produkty z ultrafiltracji. Jednym z nich jest serek homogenizowany "Świeżuch". Jego głównym walorem jest receptura wykorzystująca tylko 3 składniki opracowana przez wysoko wykwalifikowaną kadrę technologów żywności. "Świeżuch" jest jedynym takim serkiem na rynku, bez żadnych zbędnych polepszaczy. Jest on zdrową i smaczną przekąską. Idealny do bezpośredniego spożycia na śniadanie, drugie śniadanie, deser lub kolację. "Świeżucha" można użyć również jako dodatku do ciast, deserów, serników na zimno, naleśników, gofrów i owoców. Serek "Świeżuch" w roku 2015 zajął I miejsce w Konkursie Gospodarczym "Perła Powiatu" w kategorii Produkt Roku, oraz zdobył Laur Lokalnej Grupy Działania "Razem dla Radomki".

FigAnd to utytułowana firma, niech świadczą o tym nagrody: Polski Producent Żywności przyznana przez Inicjatywę pozytywistyczną Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego 1998 rok, II miejsce w wojewódzkim Konkursie "Agroliga 98, I miejsce w regionie radomskim- kategoria firma "Agroliga 2000", Mazowiecka firma roku 2002 r w kategorii - przemysł spożywczy, Inwestycja roku przyznaną przez Radomską Izbę Przemysłowo Handlową, Złote skrzydła 2003 r w kategorii firma, Nagrodę Agro Polska 2003 za twarogi Bio - przyznaną w ramach ogólnopolskiego konkursu promocyjnego, Wyróżnienie przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Paleologiczne i Komitet Organizacyjny II Międzynarodowej Konferencji Naukowej nt:" Zdrowie: istota, diagnostyka i strategie zdrowotne" - Krynica Górska 2003r, Brylantowe Skrzydła 2004 - przyznane przez Kapitułę Gospodarczą i "Słowo Ludu", Zorganizowanym przez dwutygodnik Agro Trendy rankingu zakładów mleczarskich - edycja 2005r usytuowaliśmy się na 10 miejscu w Polsce, Certyfikat Najwyższa jakość 2006 r - przyznane przez Wielopolskie Stowarzyszenie Badań nad jakością - za najwyższą jakość produkcji mleka i przetworów mlecznych oraz nowoczesne zarządzanie przedsiębiorstwem oparte na europejskich standardach i normach jakościowych, W kategorii firm średnich - firmą roku 2006, III miejsce w kategorii śmietana / śmietanka dla śmietany wiejskiej 24% w konkursie Lider Forum 2007 organizowanym przez wydawcę magazynu "Forum Mleczarskie", W roku 2008 zostają uhonorowani nagrodą przez Warszawska Izbę Przemysłową -Znakiem jakości - "Wiktoria", Lider Regionu 2008r - nadaną przez Kapitułę Gospodarczą.

Zakład Mleczarski FigAND
Leszek Figarski i Wspólnicy Spółka Jawna
Zakład Produkcyjny
26-625 Wolanów,
Kol. Wawrzyszów 29
tel. (48) 618 79 87

szlak stefana szyllera


więcej: Partnerskie Mazowsze LGD



enrd
ksow

więcej: polecane strony

NASZE GMINY:

gmina jedlinsk gmina przysucha gmina przytyk gmina wieniawa gmina wolanów gmina zakrzew

Partnerzy / Partners LGD

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Strona internetowa Stowarzyszenia LGD "Razem dla Radomki" współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji”; w ramach działania "Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER" objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.