finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Produkty Lokalne Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” nagrodzone Laurem LGD w 2020 roku

 

Pierogi z pieca z barszczem czerwonym

Pierogi z pieca z barszczem czerwonym

Pierogi z pieca z barszczem czerwonym – Pani Janiny Kwiecień.

To danie przygotowywane jest w rodzinie Pani Janiny od lat. Zarówno buraki jak i kapusta wyrosły w prywatnym ogródku a następnie kapusta została ukiszona w beczce w tradycyjny sposób. Grzyby natomiast zostały wysuszone na kuchni węglowej.

Składniki potrawy:
na ciasto: mąka, sól, jajko, woda drożdże;
na barszcz: buraki, suszone grzyby, włoszczyzna, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, majeranek, sól, pieprz, sok z cytryny.

Sposób przygotowania:

Zrobić ciasto drożdżowe z podanych składników i pozostawić do wyrośnięcia. Kiszoną kapustę obgotować, wystudzić i drobno posiekać, oraz zmieszać z ugotowanymi i również drobno posiekanymi suszonymi grzybami, doprawić do smaku. Następnie ciasto rozwałkować, formować pierogi nadziewając je przygotowanym farszem. Piec w piecu 30 minut.

Janina Kwiecień
Żuków
26-432 Wieniawa

Pierogi z pieca z barszczem czerwonym Pierogi z pieca z barszczem czerwonym

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content