finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Aktualności

Konkurs kulinarny na najlepsze dania i potrawy z papryką – edycja 2020 rozstrzygnięty.

28.10.2020

Wyjątkowo pyszne i cieszące oczy swoim wyglądem potrawy przygotowane z produktu tradycyjnego Papryki Przytyckiej zostały zgłoszone na konkurs organizowany przez Lokalną Grupę Działania „Razem dla Radomki” oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „RADOMKA” na najlepsze potrawy i dania z papryką. Konkurs został rozstrzygnięty w piątek 23 października 2020 r., podczas II Gali Organizacji Pozarządowych i Wolontariatu w Przysusze. Wszystkie potrawy zostały zaprezentowane i poddane ocenie komisji konkursowej. Laureaci konkursu zostali nagrodzeni bonami prezentowymi do realizacji w sklepie RTV.

Komisja konkursowa postanowiła przyznać 4 nagrody główne, które zdobyły:

  • Pieczona papryka marynowana na grillowanej bruschettcie – autorstwa Michała Bielawskiego szefa kuchni Hotelu Karo,
  • Assiet z papryki z teriną z ogona wołowego i gorczycą – autorstwa Mateusza Białożyta szefa kuchni BeefSteakhouse,
  • Granity paprykowo ziemniaczane – przygotowane przez Panią Elżbietę Bień z Camelot-Catering, oraz Trufle paprykowe – autorstwa Klaudii Zielińskiej i Viktorii Oliwii Porczyńskiej.

Wyróżnienia w konkursie zostały przyznane za:

  • „Paprykę staropolską” – autorstwa Kamil Kacpra Dudzisza,
  • Paprykową zupę domową – przygotowaną przez Magdalenę Fila i Dominika Borowieckiego, oraz Faszerowana paprykę kuskusem, mięsem i żółtym serem – autorstwa Dominiki Smolarskiej i Jagody Jędrzejczak.

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

Konkurs organizowany przez Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „RADFOMKA” w ramach zadania publicznego pt. „Aktywni Animatorzy Społeczności Lokalnych” realizowanego przez Stowarzyszenie „Razem dla Radomki”. Zadanie dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego.

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content