finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Aktualności

LGD z warsztatami kulinarnymi w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

2.12.2019

W piątek 29 listopada 2019 r. z kolejnymi warsztatami kulinarnymi gościliśmy w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Spotkanie poprowadziła Pani Dorota Teterycz – pracownik Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, która wspólnie z „młodymi kucharzami” przygotowała przepyszne i zapomniane obecnie potrawy. Na stole zagościły przepisy sprzed I wojny światowej – kotlety z kapusty z sosem pieczarkowym zupa koprowa z makaronem domowym. A na deser podano tort kawowy. Było jak zawsze bardzo, ale to bardzo smacznie.

Warsztaty pt. Kuchnia 1917 roku – Kuchnia tradycyjna – pełna nadziei w Przysusze zorganizowane zostały przez LGD Razem dla Radomki oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „Radomka” w ramach projektu pt. „Na szlaku kulinarnym Doliny Radomki” dofinansowanego ze środków budżetu Województwa Mazowieckiego”.

W piątek 29 listopada 2019 r. z kolejnymi warsztatami kulinarnymi gościliśmy w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Spotkanie poprowadziła Pani Dorota Teterycz – pracownik Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, która wspólnie z „młodymi kucharzami” przygotowała przepyszne i zapomniane obecnie potrawy. Na stole zagościły przepisy sprzed I wojny światowej – kotlety z kapusty z sosem pieczarkowym zupa koprowa z makaronem domowym. A na deser podano tort kawowy. Było jak zawsze bardzo, ale to bardzo smacznie.

Warsztaty pt. Kuchnia 1917 roku – Kuchnia tradycyjna – pełna nadziei w Przysusze zorganizowane zostały przez LGD Razem dla Radomki oraz Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „Radomka” w ramach projektu pt. „Na szlaku kulinarnym Doliny Radomki” dofinansowanego ze środków budżetu Województwa Mazowieckiego”.

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content