finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Aktualności

Prawdziwy sernik z Cukierni M&K z Przysuchy z nagrodą w konkursie na najlepsze dania i potrawy o Laur LGD Razem dla Radomki.

16.01.2018

Sernik z cukierni M&K z Przysuchy Państwa Moniki i Karola Łabędzkich, zyskał taką nazwę nie bez kozery, a ze względu na składniki użyte do jego wyrobu. Prócz naturalnych składników takich jak: mąka, masło prawdziwe, cukier i ser rzecz jasna w przypadku sernika. Co nie pozostaje bez znaczenia zarówno ser pochodzi od lokalnych dostawców.

Ciasta mają okrągły kształt, w przypadku sernika waga wynosi 600 g, ciasto kusząco pachnie serem i świeżym masłem. Sernik wypiekany jest na kruchym, ręcznie wyrabianym cieście, o tradycyjnej recepturze. Jest to bardzo ważne dla zachowania odpowiedniej struktury, oraz puszystości ciasta. Uwaga – ciasta wypieka się w piecu wsadowym, szamotowym.

Ciasta pieczone w cukierni Państwa Moniki i Karola Łabędzkich mają swoją tradycję. Pieczone były także przez rodziców Pana Karola, którzy w 1975 r. odkupili cukiernię. Receptury ciast wraz z cukiernią zostały przekazane Państwu Monice i Karolowi Łabędzkim i są ściśle przez nich przestrzegane. Ważny dla ciast jest tradycyjny sposób ich wypieku, tak jak czyniono to w okolicznych domach, czyli na tzw. trzonie.

Cukiernia posiada stronę internetową http://www.mk-cukiernia.com zawierającą zdjęcia i opisy ciast i ciasteczek oraz tortów wytwarzanych przez Państwa Łabędzkich. W ofercie znajduje się szeroka gama wyrobów cukierniczych takich jak : ciasta, ciastka, torty weselne i okolicznościowe, ciasta terminowe: babki, makowce oraz ciastka kruche. Jak deklarują Państwo Łabędzcy nieustannie pracują nad nowym bądź udoskonalonym asortymentem zgodnym z wymogami nowoczesnego rynku, nie zapominając o silnym akcencie tradycji w branży cukierniczej. Zapewniają obsługę bezpośrednią sklepów oraz imprez okolicznościowych. Na sukces Cukierni składa się przede wszystkim doświadczenie zawodowe, wykwalifikowana kadra cukiernicza, ogólnopolska sieć sprzedaży oraz Partnerzy handlowi, (m.in. Piotr i Paweł oraz Lewiatan). Ponad trzydzieści lat to okres, w którym rodziła się, krzepła i utrwalała solidna pozycja firmy na rynku cukierniczym.

Cukiernia M&K s.c. Monika Łabędzka, Karol Łabędzki 26-400 Przysucha, ul. Przemysłowa 19 tel.: 48 675 23 50, tel.: 609 199 505 http://www.mk-cukiernia.com

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content