finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Aktualności

Najlepsze dania i potrawy z papryką wybrane w konkursie kulinarnym.

16.09.2021

Wyjątkowo pomysłowe, a przede wszystkim przepyszne potrawy przygotowane na bazie papryki zostały zgłoszone w konkursie przeprowadzonym przez Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” i partnera projektu Stowarzyszenie Aktywności Obywatelskiej „RADOMKA” na najlepsze potrawy i dania z papryką, który został rozstrzygnięty w niedzielę 12 września, podczas Europejskich Dni Dziedzictwa w Domu Kultury w Przysusze.

Celem organizowanego konkursu jest promocja zdrowej żywności, promowanie produktu tradycyjnego jakim jest Papryka Przytycka, wspieranie lokalnej tożsamości oraz wyszukiwanie potraw regionalnych i lokalnych, zachowanie niepowtarzalnych smaków i produktów żywnościowych.

Nagrody główne zdobyły – Skrzydełka z kurczaka w czerwonej papryce – przygotowana przez Panią Danutę Neskę, Paprykowa lazania warzywna – Pani Barbary Lidak , oraz Pasta paprykowo-śliwkowa – zgłoszona przez Panią Agnieszkę Czubak. Wyróżnienia w konkursie zostały przyznane za Pasztet z papryki dla Pani Katarzyny Fokt, za Pieczeń z papryką dla Pani Anity Ofiary, oraz za Paprykoweplacuszkiz piersią kurczakaoraz natką pietruszki dla Pani Karoliny Byzdry.

Zadanie dofinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego.

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content