finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze obszaru Doliny Radomki

KROKUS
PRZETWÓRNIA OWOCÓW I WARZYW
CZŁONEK SIECI DZIEDZICTWA KULINARNEGO.

KROKUS PRZETWÓRNIA OWOCÓW I WARZYW

Celem Właścicieli jest dostarczenie Państwu tradycyjnych polskich przetworów wytwarzanych domowymi metodami. I tak w ofercie przetwórni znajdziecie Państwo m.in. syropy z soku odsączonego z owoców a nie koncentratu; powidła bez dodatku cukru (same owoce przetarte i zagęszczone); tradycyjne, owocowe i słodkie konfitury, polskie kompoty; marynowane jędrne warzywa i grzyby leśne w delikatnej słodko – kwaśnej zalewie; kiszonki z polskimi świeżymi przyprawami i wiele innych doskonałych produktów.

Przetwórnia Krokus wytwarza tradycyjne przetwory ponieważ oparte o tradycyjne receptury przygotowywane według wypróbowanych przepisów z XIX i pocz. XX wieku. To oznacza, że nie znajdziecie w nich Państwo sztucznych dodatków takich jak konserwanty, emulgatory, barwniki, aromaty i inne polepszacze.

Przetwórnia Krokus stosuje świeże surowce i tradycyjne dodatki. Przetwory przygotowane są ze świeżych, ręcznie przebranych owoców, warzyw, przypraw z naturalnymi dodatkami takimi jak cukier czy ocet, bez składników chemicznych.

Przetwórnia Krokus stosuje proste metody produkcji, metody przetwórcze są jak najprostsze, w dużej mierze ręczne takie, jakie stosowane były w domach od wieków. Nie stosuje się tu skomplikowanych technologii dzięki czemu udaje się zachować wiele właściwości i wartości zawartych w świeżych owocach i warzywach. Surowców do produkcji dostarczają okoliczne gospodarstwa.
Klimat, duże nasłonecznienie, zróżnicowane gleby, sięgające do średniowiecza tradycje ogrodnicze regionu sprzyjają uprawie różnorodnych owoców i warzyw. Dzięki temu przetwórnia Krokus dysponuje świeżym, doskonałym surowcem.

Kontakt:
Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw
Pająków 25B
26-704 Przyłęk
Tel. 48 677 50 23
www.przetwory.com


krokus przetwórnia

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content