finansowanie

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu wdrażanie Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Razem dla Radomki” w tym realizacji działań Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.4 „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” – działanie 19 „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Planowany wynik operacji: osiągnięcie zaplanowanych z Lokalnej Strategii Rozwoju „Razem dla Radomki” na lata 2016-2023 wskaźników w zakresie rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność.

logo razem dla radomki
atrakcje regionuAtrakcje regionu
ATRAKCJE REGIONUMorze Domaniowskie
Muzeum im. W. Gombrowicza
więcej >
nasze inicjatywyNasze inicjatywy
NASZE INICJATYWYJarmark Ludowy w Bieniędzicach
Dni Kolbergowskie
więcej >
PROJEKTY LGDProjekty LGD
PROJEKTY LGDPMMT
Zderzenie pokoleń
więcej >
PROJEKTY LGDProdukty Tradycyjne
PRODUKTY TRADYCYJNEPapryka Przytycka
Salceson Wizytowy
więcej >
ankieta
centrum aktywności lokalnej
nasze wydawnictwa

Stowarzyszenie
Lokalna Grupa Działania
„Razem dla Radomki”
tel/fax: (48) 38 58 996
tel. kom.: +48 572 361 068 zarzad@razemdlaradomki.pl

Zapisz się do newslettera

Dżem z Papryki Przytyckiej

 

Dżem z Papryki Przytyckiej

Dżem z Papryki Przytyckiej

Dżem z Papryki Przytyckiej to jeden ze specjałów Camelot – Catering, którego właścicielką jest Pani Elżbieta Bień. Camelot ? Catering to firma specjalizująca się w przygotowywaniu potraw na wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe. Na rynku jest obecna od prawie 20 lat, znana nie tylko na terenie regionu radomskiego, gdyż stale powiększające się grono klientów świadczy o jej prężnym rozwoju i szerokim zasięgu.

Specjalnością Catering Camelot jest tradycyjna kuchnia polska, a posiłki dopasowywane są do charakteru pracy zamawiającego, tak aby każdy mógł wybrać coś dla siebie. Camelot Catering posiada szerokie doświadczenie w przygotowywaniu zarówno małych kilkuosobowych spotkań firmowych, szkoleń, konferencji oraz innych imprez dla większej liczby gości, dla firm, na eventy i garden party. Imprezy mogą być zorganizowane w wybranym indywidualnie miejscu np. w przydomowym ogrodzie lub na działce czy w środku lasu. Malownicze plenery, świeże powietrze, mnóstwo wolnej przestrzeni oraz doskonałe jedzenie sprawią, że goście na długo zapamiętają taką imprezę.

Pani Elżbieta Bień to prawdziwa pasjonatka gotowania i odkrywania nowych smaków. Nieustannie ulepsza znane przepisy, a także odświeża te zapomniane. W gotowaniu największą radość sprawia jej łączenie nowych smaków i poznawanie kuchni różnych regionów. Pasja Pani Elżbiety Bień to jej sposób na życie, dzięki temu jest osobą spełnioną i szczęśliwą, co znajduje odzwierciedlenie w smaku przyrządzonych przez nią potraw.

Oprócz kunsztu gotowania Pani Bień specjalizuje się także w produkcji tradycyjnych i ekologicznych dań, w tym Dżemu z Czerwonej Papryki Przytyckiej, masła z dodatkiem papryki, czy smalcu z dodatkiem papryki. Pani Elżbieta wykorzystuje do ich wytworzenia m.in. lokalne produkty np. wędliniarskie, piekarnicze, warzywa i owoce produkowane przez lokalnych rolników, w tym także lokalne produkty tradycyjne np. Paprykę Przytycką i inne. Często odpowiada za przygotowanie poczęstunku na wydarzenie ogólnokrajowe w tym na Dożynki Prezydenckie, Dożynki Wojewódzkie i inne duże wydarzenia plenerowe.

Catering Camelot
Cerekiew 7A
26-652 Cerekiew
tel. 604 873 991
e-mail: camelot@poczta.plwww.cateringradom.pl

Partnerskie Mazowieckie LGD

Ważne linki:

program leader
rural

więcej: polecane strony

kalendarz 2024
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki Facebook
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki YouTube
NASZE STRONY
Stowarzyszenie LGD Razem dla Radomki
W dolinie Radomki
Innowacyjna Radomka
Panoramy
E-Akademia
Papryka Przytycka
Mazowiecka Sieć
Skip to content