02.10.2015 r.
Prezentujemy wystawców na Dożynkach Województwa Mazowieckiego w Płocku: Cetering Camelot – Elżbiety Bień (Cerekiew, Gmina Zakrzew)
W ubiegłą niedzielę Stowarzyszenie „Razem dla Radomki”, wspólnie z Urzędem Marszałkowskim Woj. Mazowieckiego było gospodarzem stoiska wystawienniczego Mazowsza, promującego producentów, rolników i produkty tradycyjne z terenu naszych gmin. Stoisko przygotowane pod hasłem „Mazowsze pachnące papryką” odwiedziły tysiące gości, którzy mogli spróbować potraw przygotowanych z papryki i wielu innych specjałów, posłuchać tradycyjnego folkloru w utworach prezentowanych przez zespół śpiewaczy „Wieniawa”, czy porozmawiać z producentami rolnymi na temat uprawy warzyw. Na chętnych czekały do spróbowania takie przysmaki jak smalec z papryki, dżem z czerwonej papryki, paszteciki krucho-drożdzowe z nadzieniem z twarogów i papryki, leczo, papryka marynowana i wiele innych potraw z naszym „głównym specjałem – za których przygotowanie odpowiadały Panie ze Stowarzyszenia „Wrzosowisko”, którym pomagały Panie ze Stowarzyszenia „Razem dla Rozwoju” z Bieniędzic oraz Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju Mieszkańców Wsi Jedlanka „Perspektywy”. Dziś prezentujemy informację o producencie m.in. „Dżemu z czerwonej papryki”, firmie Catering Camelot – Elżbiety Bień z Cerekwi, która na wydarzeniu odpowiadała za przygotowanie poczęstunku i przetworów z papryki.
Camelot-Catering – firma Pani Elżbiety Bień” to prężnie rozwijająca się firma, specjalizująca się w przygotowywaniu potraw na wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe. Na rynku jest obecna od prawie 20 lat, a stale powiększające się grono klientów jest jej największym sukcesem.
Posiada doświadczenie w przygotowywaniu zarówno małych kilkuosobowych spotkań firmowych, szkoleń, konferencji oraz innych imprez dla większej liczby gości. Doradza w doborze menu, aranżacji stołu i wnętrza. Prowadzi szkolenia kulinarne. Jest otwarta na życzenia naszych klientów i gotowi do pracy w każdym miejscu. Dysponujemy własnym lokalem na 50 osób oraz namiotem plenerowym mogącym pomieścić do 100 gości.
Specjalizuje się także w produkcji tradycyjnych i ekologicznych produktów, w tym Dżemu z Czerwonej Papryki, czy masła z dodatkiem papryki. Często odpowiada za przygotowanie poczęstunku na wydarzenie ogólnokrajowe w tym na Dożynki Prezydenckie, Dożynki Wojewódzkie i inne duże wydarzenia plenerowe.